Vis Din Angst
"Jeg gør det, min mor gør det, søster gør det,
Karina gør det, Frederik gør det, Vivian gør det og
Reneé Toft Simonsen gør det. Går med armbåndet
"Vis din angst"
Vis Din Angst

Ja jeg spiser lykkepiller

Ja jeg har holdt pause uden at tage livet af mig selv.

Nej jeg føler ikke jeg har bivirkninger.

Nej føler mig ikke påvirket.

Ja er parat til at spise dem resten af livet.

Nej ser ingen grund til at stoppe.

Nej er ikke flov over at stå frem.

Ja er da bekymret over udskrivninger af recepter på lykkepiller fra egen læge.

Ja jeg vælger selv.

Og nej jeg anbefaler ikke lykkepiller, jeg siger det er ens eget valg.

Dorthe

Om Dorthe Pedersen

Fandt på Vis Din Angst armbåndet, og står bag siden visdinangst.dk
Kategori(er): Ikke kategoriseret
Trackback URL: http://visdinangst.dk/2014/01/27/ja-jeg-spiser-lykkepiller/trackback/

11 kommentarer til Ja jeg spiser lykkepiller

Du kan følge kommentarer til dette indlæg igennem dette RSS feed.

 1. Ida Marie Holm Nygaard siger:

  Tak for indlægget. Jeg har det præcist som dig og er glad for at jeg ikke er alene.
  //Ida

 2. Anemone siger:

  Jeg vil være ked af lykkepiller, da de ikke gør mig lykkelig, jeg bliver ikke dybt ulykkelig, men heller aldrig rigtigt glad af dem. Ved du – eller nogen, om der er anfaldspiller, man kan tage? Jeg har panikangst og af og til stadig social angst.

  • sporty siger:

   Hej Anemone

   Jeg har spist de såkaldte lykkepiller i mange år. Hader faktisk ordet lykkepiller for det er meget misvisende og giver indtryk af man bliver lykkelig, høj eller får en rus af dem. De gør at man ikke kommer helt ned i kulkælderen og at man bedre kan klare feks et behandlingsforløb eller bare en rimelig normal tilværelse.
   Det er depot medicin og skal tages fast hver dag. Der går ca. Et par uger til en måned før de begynder rigtig at virke. Det er ikke anfaldspiller.
   Jeg vil råde alle til at søge hjælp hos en psykolog eller psykiater hvor i så snakker om medicin er det rigtige. Som regel bør medicinen ikke stå alene men indgå sammen med terapi. Terapi er meget vigtig i forhold til specielt socialangst og panikangst.

 3. Sonny siger:

  Hej

  Det var da rart at høre nogen der har det ligesom jeg. Jeg stoppede med medicin for 12 år siden, og var meget stolt af mig selv i alle 12 år, jeg var også meget angst.

  Jeg er stadig ret stolt af det arbejde jeg har gjort i de 12 år, men jeg er begyndt på medicin igen, og jeg har det meget bedre, jeg har stadig angst, men knap så voldsomt, og jeg synes jeg kan arbejde anderledes med det nu, så jeg er glad for mit valg.

  Jeg synes det har besværliggjort min beslutning om at tage medicin at alle har en mening om medicin, også en masse mennesker hvis mening jeg respekterer, det er bare ikke alle der ved nok om det til at udtale sig, og forstår hvad det betyder for nogle mennesker ikke at spise medicin.

  Jeg var da helst fri, og jeg ville da ønske at de 12 år havde mig angst fri uden brug af medicin, men hey, jeg når det såmænd nok ;)

  Jeg har faktisk selv skrevet et blog indlæg om angst medicin det kan du læse ved at klikke her

 4. Karin siger:

  jeg var meget imod min læge tilbød “lykkepiller” Sertralin.
  Men, det er det bedste jeg har gjort i mit liv, og jeg ville ønske at jeg havde fået denne behandling noget før.
  Har lidt af angst fra 1977, så det er et par år.
  Jeg har ingen bivirkninger overhoved, og lever et helt normalt liv i dag. Har spist dem i 2 år, og jeg er bedøvende om jeg skal spise dem til mine dages ende.
  Det er mine “guldpiller”
  Mvh

 5. Anne O siger:

  Jeg har det præcist på samme måde, dejligt man ikke er alene.

  Jeg får så tit andre folks bedømmelse(fordømmelse).

  Ja jeg har taget antidepressiv medicin i mange år. Jeg kan sagtens mærke glæde og tristhed og alt derimellem. Det gør bare at det dulmer visse angstformer noget. Det giver mig et bedre fungerende liv.

  Okay så blvier det værre endnu med mig hi. Jeg får fast Lyrica der mindsker min fornemmelse af stress (har haft stress for et år siden, blev opdaget efter jeg ialt fald har haft det i 1½ år og der gik 1 år før jeg nu er ved at føle jeg er ude af den).

  Vi er ikke færdig endnu med rædserne hi. Ja jeg tager endda de forhadte Oxapax, ikke fast men når jeg skal noget ud over det jeg er vant til. Hvis ikke overvældes jeg af flere angstformer på en gang. De gør jeg ikke føer den snærende begrænsning i mit liv og gør jeg kan det jeg altid har sukket efter at kunne.

  Jeg vil så sige jeg i forbindelse med min angst som jeg har levet med i rigtig mange år før jeg turde se det i øjnene, så da jeg nåede dertil var jeg omkring de 40 år og med så mange angsterfaringer at det egentlig bare var GAD (generaliseret angst) jeg fik som diagnose der.

  Min GAD er der ikke mere og det kan jeg takke den medicin jeg får plus det jeg arbejder med mig selv, plus det jeg også har erfaret at det hele nok stammer fra jeg er introvert HSP’er. Puha det var mange ting på een gang, men sådan føler jeg det jo ikke selv.

  Jeg er bestemt ikke en der bruger medicinen som en sovepude, men som et springbræt til at turde mere og til at udvikle mig og acceptere det der ikke kan ændres.

  Uden den medicin jeg får ved jeg ikke hvor jeg var i dag, det tør jeg ikke tænke. Jeg har et liv før medicinen og et efter.

  Jeg ser ikke mere mig selv som svag, men en der tør stå ved og tør være anderledes og sårbar.

 6. Dorthe Pedersen siger:

  Anne O.
  Skønt indlæg…. Blev så glad af at læse det.
  Dorthe

 7. Anette siger:

  Dejligt de virker for nogen… men det ved jeg jo godt

  Desværre var jeg en af dem der ingen positiv effekt havde af dem… men tons af bivirkninger. Så jeg er glad for at have sluppet dem.
  også glad for de findes, det jo også godt vi har penicillin men der er folk som ikke kan tåle det.
  navnet er dog helt idiotisk… der intet lykke over dem… men heler intet pinligt, det jo heler ikke pinligt at spise antibiotika hvis der behov og det virker.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


+ 3 = 6

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>