Vis Din Angst
"Jeg gør det, min mor gør det, søster gør det,
Karina gør det, Frederik gør det, Vivian gør det og
Reneé Toft Simonsen gør det. Går med armbåndet
"Vis din angst"
Vis Din Angst

Historier

← Gå tilbage til oversigten

Hvordan jeg oplevede min angst, stress og depression og hvordan jeg blev rask igen.


Marts 2013 Stress Angst og depression rammer mig og gør mig 100 % uarbejdsdygtig.
Pludselig som lyn fra en klar himmel bukker jeg under for arbejdspresset på mit arbejde, ramt af dyb sorg over at have mistet mit livs kærlighed går jeg ned i et sort hul. Angsten suger min livs gnist ud af mig og jeg forstår ingen ting. Først stillede lægen op med medicin, og ja det tager da det værste, men følelsen af ikke at magte livet i sig selv var så ubeskriveligt frygteligt. Følte at hele mit liv var tabt på gulvet og forstod ingenting. Når mine angst anfald tog magten fra mig sad jeg blot og rystede på hænderne og kunne ikke holde på noget. Selv det mindste fik mig helt til at tabe fatningen. En opringning fra ukendt nummer så sad hjertet helt oppe i halsen. Turde dårligt bevæge mig ud i det offentlige rum og kunne slet ikke håndtere det ukendte. Når nogen ringede på døren til mit eget hjem, som ikke havde meldt deres ankomst, så var den gal igen. Ting som mad og drikke begyndte at smage forkert og selvom jeg har et ”indbygget fumlegen” så var mine angst anfald også med til at tingene pludseligt fløj om ørerne på mig. Knive, tallerkner og service røg på gulvet og jeg måtte igen ty til medicinskabet for at tage en pille og så bare sætte mig i hjørnet i sofaen og holde godt fast.
Bevares pillerne hjalp mod mine anfald men gjorde samtidig at jeg havde fornemmelsen at jeg sad helt ved siden af mig selv, som om jeg sad og betragtede mig selv. Samtaler med min egen læge og en psykolog var med til jeg langsomt begyndte at få magten over livet tilbage. Da min familie også langt omlænge begyndte at indse at det ikke bare var ”pjat og jeg bare skulle tage mig sammen” så syntes jeg selv at jeg igen var ved at komme tilbage til fordums styrke. Arbejdet genoptog jeg så efter 2 måneders sygemelding og det gik fint med at starte op på nedsat tid langsomt eskalerede min arbejdstid alt imens jeg dulmede nerverne med medicin og psykolog hjælp. Så kom min planlagte sommerferie og så var det fuldtid igen. Efter ferien tog jeg fat på mit arbejde fuldtid og mens jeg af økonomiske årsager måtte takke nej til forsat psykolog hjælp da mit tilskud faldt bort (du har bare at være rask efter 24 samtaler ellers skal du betale fuld pris) så skete det som ikke skulle ske. Jeg må nok erkende at jeg ikke havde lyttet godt nok til min egen krop og sjæls advarsels tegn. For jeg bragede ned igen ….helt helt ned i den sorte dynd. Angst anfaldene blev så meget desto voldsommere og pludselig var jeg slet ikke i stand til at tage med de offentlige transportmidler eller få handlet ind hvis der var for mange mennesker i supermarkedet på samme tid som jeg var der.
Stort nederlag og jeg kunne kun holde mig til min medicin indtil jeg hørte om et kursus der havde hjulpet min nevø. Et kursus hvor man ved hjælp af lettere yoga stræk øvelser og vejrtræknings øvelser får renset ud i ens ”betændte” nervesystem, finder fod feste, bygger livsenergi, kærlighed, lyst og glæde til livet alt sammen bygget op fra grunden igen. Nu da min kære kære familie havde set hvad angsten og angst anfaldene gjorde ved mig så kom deres hjælp meget kærkomment. De sørgede for jeg kunne få råd til at tage på kursus hos Art of Living og sørme om de ikke også hjalp mig med transporten fra Nordsjælland til Østerbro, for de vidste jo godt at tage tog og bus ikke var en mulighed for mig på daværende tidspunkt. Først ringende jeg derind og talte med Center lederen og efter den samtale var jeg helt overbevist om at det kursus var det der skulle til for at jeg kunne vinde slaget over min angst, depression og stress. Der gik noget tid, 4 uger vil jeg tro, inden jeg kunne komme med på Del 1 kurset og uden at være klar over det blev mit liv forandret fra den dag jeg startede hos dem. Efter blot 1 time derinde, hvor nervøsiteten var ved at overmande mig, så fik de meget anderledes opstarts øvelser mig til at slappe af, og for første gang i lang tid var jeg i stand til at føle mig tryg i et lokale fyldt med fremmede mennesker. Siden jeg tog dette 5 dages kursus har jeg ikke rørt endsige haft behov for at tage mere angst medicin. Det man lære på sådan et kursus er en serie af yoga øvelser der giver energi og får en til at komme af med en masse spændinger i både sjæl og legeme. Derudover kommer der serier af vejrtræknings øvelser der renser ud og får en til at slappe af på en meget dyb og livsgivende måde og alt samme er det opnået ved blot at trække vejret efter et bestemt mønster. Man bliver ikke bare taget ved hånden og hjertet, man får også et kæmpe boost til at fylde op på alle hylder i ens indre. Støtte, hjælp og masser af kærlighed. Og så får man et program med hjem som er en serie af øvelser man frivilligt kan lave 1 til 2 gange om dagen. Allerede efter de 5 dage kurset varede kunne jeg mærke en klar forbedring på mig selv. Så frem med papiret med øvelsernes illustrationer, så gik jeg i gang herhjemme med at puste og stønne :-) på alle de rigtige måder. 2 gange om dagen og 1 gang om ugen til opfølgning hos Art of Living.
Øvelserne der hjemme renser hverdagens angst og stress ud og opfølgningerne på Art of Living renser ud for hele ugen.
Min jul var hård, meget hård endda men jeg var så heldig at jeg blev gjort opmærksom på at jeg kunne tage Del 1 kurset igen for et meget meget mindre beløb anden gang.
Jeg tog Del 1 igen i januar 2014 og kunne selv komme frem og tilbage med tog og bus, hvilket var meget meget stort for mig.
I dag, ja lige nu så har jeg været rask meldt i 2 uger og det er ikke engang april endnu. Jeg tager stadigvæk ind på Art of Living en gang om ugen og får talt med andre ligesindede dejlige varme mennesker. Igen har jeg fået lysten til at leve og jeg er på vej tilbage på arbejdsmarkedet.
Jeg ved, at jeg er sluppet billigt igennem min svære tid, hvis man ser det i sammenligning med så mange andre skæbner, men jeg håber med min historie her, at jeg kan være med til at bringe håb og give energi til at nogle af alle de mennesker som i dagens Danmark er ramt af angst, lysten til at tage på kursus eller blot til en introduktions aften på Art of Living. Art of living er blevet en del af mit smil og er med til jeg i dag, kan gribe ud efter livet lykken og kærligheden igen.
I kan finde deres website her http://www.artofliving.dk

Der er håb forude!!!!
Lev smukt
Kærlig hilsen
LD


Om LD

Mand 51 år

Skriv en kommentar


Du skal logge ind for at kunne skrive kommentarer til historier.


Opret bruger    Log ind