Vis Din Angst
"Jeg gør det, min mor gør det, søster gør det,
Karina gør det, Frederik gør det, Vivian gør det og
Reneé Toft Simonsen gør det. Går med armbåndet
"Vis din angst"
Vis Din Angst

Historier

← Gå tilbage til oversigten

Er der nogen, der har det på samme måde som mig?


Mit navn er Ulrikke. Jeg er 19 år gammel, og har haft panikangst i snart 3 år. Jeg skriver herinde, fordi jeg gerne vil finde nogen, der har haft det, og følt de samme fysiske ting som jeg har. Jeg får nogle gange følelsen af, at jeg er alene, og det giver uro og panik i min krop og sind.

Når jeg får mit angst, så får jeg sådan en følelse af, at jeg ikke rigtig kan mærke mine arme eller ben. Nogle gange føles det også som om, at de ikke virker som de skal.
Jeg kan også få følelsen af, at min hals lukker sig sammen, og at det bliver svært for mig at få luft. Når jeg bliver bange, får jeg nogle gange hjertebanken, stikken i brystet og uro i min krop, og det er som om, jeg bliver hel fjern og forvirret! Rigtig ubehagelig følelse!

Når jeg får det sådan, så er det eneste i mit hovede: \"Nu dør du Ulrikke. Det er ikke normalt det her. Nu dør du, der går ikke lang tid, før du skal sige farvel til dem du elsker og holder af!\". Det er forfærdelige tanker, og forfærdelige følelser jeg får både psykisk og fysisk, men jeg ville høre, om der er nogen, der har haft eller oplevet det samme som mig igennem panikangst?

Om

har ikke givet en beskrivelse af sig selv.

5 kommentarer

 1. Freya siger:
  Hej Ulrikke.

  Det du føler er helt normalt. Jeg får det på samme måde. Det er meget skræmmende og jeg tror også at jeg er ved at dø hver gang. Jeg har flere gange sagt farvel til mine kære, fordi jeg var SÅ overbevist om at jeg skulle dø. Men det er ikke farligt. Vi bliver nød til at huske på, at tankerne ikke er virkelighed. Det er bare vores hjerne, der prøver at finde en mening med det du kan mærke. Det er meget ubehageligt at miste kontrollen over sin krop.
  Jeg håber at du får hjælp. Enten en god psykolog eller nogle beroligende piller. Helst begge dele. ;)

 2. siger:
  Hej Freya!

  Hvor er det dejligt, hvis man kan sige det sådan, at høre det fra en, der har oplevet det samme, som jeg har! Jeg prøver også, at huske på det bare er tanker, og at de ikke er virkelighed, men når jeg får mine anfald, så kan jeg slet ikke kontrollere det. Men jeg går til psykolog, og det hjælper rigtig meget. Så der er ved at blive arbejdet på det, men det er bare hårdt :-)


 3. Rasmus1976 siger:
  Hej Ulrikke,

  Jeg ville bare sige, at du ikke er alene. I mine teenageår og op gennem 20\'erne havde jeg det på præcis samme måde som dig. Det er virkelig ubehageligt ikke at have kontrol over arme og ben, og jeg kender godt den der dødsangst. Men det er helt normalt, at angst giver sig udslag i fysiske ting. Fat mod:) Du er ikke alene....
  Hilsen Rasmus

 4. siger:
  Hej Rasmus!

  Tak fordi du svarede, det er jeg rigtig glad for, at jeg ikke er alene. Men nogle gange, så synes jeg bare, at man får følelsen af det, for det er jo ikke alle, der forstår en, når man får det træls.. Men hvordan går det så med dit angst? Mærker du stadig til det, eller er det forsvundet helt af sig selv? :-)

 5. Rasmus1976 siger:
  Hej Ulrikke,

  Det var så lidt. Jeg har tæmmet min angst, så jeg lever med den, og den vil nok altid være en del af min identitet. Men jeg har lært meget om mig selv og livet. Du er velkommen til at skrive på rasmusdamkjar@gmail.com, så fortæller jeg gerne meget mere og lytter til dig:)

  God dag

Skriv en kommentar


Du skal logge ind for at kunne skrive kommentarer til historier.


Opret bruger    Log ind